Коли минават технически преглед по втория начин. Aвтомобили без платен данък,

...
Коли минават технически преглед по втория начин. Aвтомобили без платен данък,
Коментари Харесай

Пролука в системата: Koли минават технически преглед без преглед

Коли минават механически обзор по втория метод. Aвтомобили без заплатен налог, без документи и даже с механически неизправности безпроблемно получават ваучър за годишен обзор, оповестява Нова тв.  Измамата е допустима поради междина в системата. 11 общини в страната не са свързали базата си данни с тази на организация " Автомобилна администрация ". Това дава опция на пунктовете за прегледи да мамят. Заради такива нарушавания от началото на годината за формирани 208 акта и са затворени 29 пункта.

Екип ревизира със скрита камера какво се случва в софийски пунктове за годишни прегледи. Пред един от тях имаше дълга опашка. Причината - обзор тук се минава бързо, елементарно и без документи. Преглед по разпоредбите в този пункт коства 35 лева Преглед без документ за заплатен налог - единствено 5 лв. повече.

У нас има 11 общини, които не са свързали базата си данни с тази на Агенцията. Така, в случай че не сме платили налог в София, системата няма да ни издаде ваучър за обзор. Община Борино обаче изобщо не подава данни за регистрирани коли. Така единствено в този пункт месечно минават стотици коли, които нямат обвързване към общината тук.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР